Ons aanbod

Bij H.A.V Visdonk bieden wij een aantal opleidingen en cursussen aan voor u en uw hond. De gedrags- en gehoorzaamheidscursussen lopen het gehele jaar door en starten gemiddeld om de 4 maanden op diverse niveaus. Deze cursussen zijn groepsgewijs en ideaal voor mensen die niet de tijd en ambitie hebben een volledige opleiding met hun hond te volgen maar die hem wel de nodige gehoorzaamheid willen bijbrengen en verder een stukje willen laten socialiseren met zijn studiegenoten.

Puppy cursus

10 lessen incl. examen, 75 euro, zondagochtend 09.15 – 10.00

De eerste les zal een theorie les zijn waarbij de nodig aandacht wordt besteed aan de training van uw hond. Daarna gaan we aan de slag met basisoefeningen zoals Hier, Zit, Af, Volgen, en ook behendigheid is onderdeel van de cursus. Denk aan door een tunnel, over de wip, over een klimschutting, etc. Tijdens de gehele cursus wordt aandacht geschonken aan het socialiseren door speelmomenten en onverwachte situaties. Ook oefenen we gebit, poot en oor controle; handig voor bij de dierenarts! Wij werken samen met een honden gedragstherapeut.

Minimale leeftijd deelname is 12 weken
Meer info ==>

V.Z.H training

10 lessen inclusief examen, 75 euro, zondagochtend 9:45 – 10:30

De training VZH (Verkeers Zekere Hond) bevat een uitgebreid aantal gehoorzaamheidsoefeningen en oefeningen op straat in een drukke omgeving. Ook daar moet uw hond goed gehoorzamen.

Minimale leeftijd deelname is 6 maanden (examen 15 maanden)
Meer info ==>

E.G. Elementaire Gehoorzaamheid

10 lessen incl. examen, 75 euro, zondagochtend 9:45 – 10:30

Deze cursus gaat over het verder perfectioneren van de reeds geleerde oefeningen bij de puppycursus. Tijdens de gehele cursus wordt aandacht geschonken aan het samenwerken tussen baas en hond, en er wordt getraind in onverwachte situaties zoals met verkeer en groepen mensen.

Minimale leeftijd deelname is 6 maanden, of na afronden puppy cursus
Meer info ==>

V.E.G. Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid

10 lessen incl. examen, 75 euro, zondagochtend 9:45 – 10:30

Nadat uw hond de Elementaire Gehoorzaamheid (E.G.) training succesvol heeft afgerond, kunt u de Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid (V.E.G) training gaan volgen.

Meer info ==>

R.E.G. Recreanten Gehoorzaamheid

125 euro per kalender jaar, zondagochtend 10.30 – 11.15

Dit is een groep mensen met hun honden die toch actief met hun hond bezig willen zijn maar geen wedstrijd niveau nastreven. Zij trainen op discipline en behendigheid. Naast het trainen van commando’s zoals zit, af, volg, maken zij ook gebruik van diverse attributen aanwezig zoals hoogte en breedte sprongen, een wip, een katteloop, een slurf, slalom paaltjes etc.

Meer info ==>


I.G.P training

woensdagavond 19:00 – 22:00 appèl en manwerk,
zondagochtend 8:00 – 9:30 speuren, 10:00 – 14:00 appèl en manwerk
Kosten voor lidmaatschap zijn €95,00 per jaar waarvan €22,50 NBG

Binnen HAV Visdonk sluiten we ons voor de IGP-training aan bij de NBG (Nederlandse Bond Gebruikershonden). Wij trainen op een zeer positieve manier, er zijn geen stroom en/of prikbanden toegestaan. Het is voor ons belangrijk dat er door middel van plezier, door zowel hond als baas, veel wordt geleerd. IGP-training bij HAV Visdonk is voor rassen uit een werklijn (o.a., herders, bouviers, rottweilers) en iedereen die graag wil “werken” met zijn of haar hond.

Meer info ==>

Heb je nog vragen?


%d bloggers liken dit: