Wie zijn wij

Honden Africhtingsvereniging Visdonk (HAV Visdonk) bestaat sinds 1985.
We zijn gevestigd aan de Elderseweg 4 in Roosendaal nabij het BSC terrein .
Ons terrein is gelegen in het prachtig bosgebied Visdonk en bestaat uit een ruim veld waar wij op trainen. Ook beschikken wij over een klein afgesloten veldje waar de puppy’s met elkaar kunnen trainen en spelen. Er is een mooie kantine met overkapping en een
toiletgelegenheid. Al deze velden zijn voorzien van verlichting en zijn afgesloten door middel van een hekwerk.

Onze visie

De basis van een goed opgevoede, stabiele en sociale hond ligt in de eerste 4 maanden van zijn jonge leven, ook wel de socialisatie periode genoemd.

Deze socialisatie periode is zeer belangrijk. In deze periode is het van belang om uw hondje zoveel mogelijk goede indrukken op te laten doen en hem de grondbeginselen van gehoorzaamheid bij te brengen.

Een gehoorzame hond weet waar zijn grenzen liggen en weet wat hij wel en niet mag. Ook weet hij zijn plaats in de rangorde thuis: baasje eerst, dan de andere gezinsleden en onderaan de rangorde staat uw hond.

Probleemgedrag voorkomen

Een niet of slecht opgevoede hond kan resulteren in een angstig agressieve of juist een dominant agressieve hond die grote problemen kan geven voor zijn baasje of voor andere honden en hun begeleider. Het maakt niet uit of het om een klein of een groot ras gaat.

Corrigeren van dit gedrag op latere leeftijd is een tijdrovende bezigheid en kan uw geduld danig op de proef stellen. Veel van dit soort honden komen uiteindelijk in een asiel terecht.

Om dit alles in goede banen te leiden kan HAV Visdonk u helpen. Wij gaan niet uw hondje africhten, maar wij geven u wel een gebruiksaanwijzing om dat zelf te kunnen doen, zodat u ook in de toekomst uw hond kunt bijsturen als dat nodig mocht zijn. Dit doen wij op een leuke manier voor hond en baas. “Een goed begin is het halve werk” geldt zeer zeker voor het opvoeden van een pup. Een hond behandelen als een mens is zeker niet de juiste manier: de hond zal onzeker en verstrooid raken, wat vroeg of laat verkeerd kan uitpakken.

U kunt dus bij ons terecht om uw hond op te leiden tot verdedigingshond (IGP), maar ook VZH, UV en Speurhond behoren tot de mogelijkheden. Naast de bovengenoemde opleidingsmogelijkheden voor uw hond kunt u bij ons ook terecht voor het volgen van gedrag- en gehoorzaamheid cursussen. Deze lopen het gehele jaar door en starten gemiddeld om de 4 maanden op diverse niveaus. Deze cursussen zijn groepsgewijs en ideaal voor mensen die niet de tijd en ambitie hebben een volledige opleiding met hun hond te volgen maar die hem wel de nodige gehoorzaamheid willen bijbrengen en verder een stukje willen laten socialiseren met zijn studiegenoten. Voor meer informatie over onze cursussen kunt u ons aanbod bekijken.

%d bloggers liken dit: